vrijdag 14 augustus 2015

Bijkomen van de schrik

van gisteren. Theo was/is evenoud als ik.

Morgen is het Maria ten hemel opneming. Bij de rubriek uit stond het volgende bericht.

Sint Martinuskerk.
ZATERDAG NAAR DE SINT MARTINUSKERK VOOR MARIA TENHEMELOPNEMING

Op zaterdag 15 augustus wordt het feest van Maria Tenhemelopneming gevierd. Om 19.00 uur begint de plechtige eucharistieviering in de dekenale stadskerk St Martinus van Weert. Het Groot Sint Martinuskoor luistert de viering op met de bekende mis Messe brève in C van Charles Gounod met trompettisten.

Maria Tenhemelopneming is de katholieke feestdag waarop de opneming van Maria in de hemel ‘met lichaam en ziel’ wordt herdacht en gevierd. Broederschap Weert ‘met de rode mantels’ is aanwezig. Verder zijn de pages van de partij, de bruidjes, Maria’s en het Draagstergilde van Maria dat Onze Lieve Vrouw op de schouders neemt.

Op het einde van de Hoogmis wordt er een rozenblaadjeshulde aan Maria gebracht als zij onder de kerktoren naar buiten wordt gedragen. Vervolgens wordt in processie naar de Lourdesgrot bij de zusters Birgittinessen in de Maasstraat gelopen. Hier wordt de plechtigheid afgesloten met het zingen van enkele liederen. Aansluitend nodigt de Broederschap alle kerkgangers en belangstellenden uit voor een informele bijeenkomst in de kloostertuin van de zusters.

En nog een mail naar Jan en Mariet Faasen gestuurd of er voor mij en mijn moeder nog een vakantie met de Zonnebloem inzit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten